Program je namenjen uporabnikom kokaina ali ostalih stimulantnih drog, ki želijo z uporabo prenehati ali jo omejiti. Uporaba drog lahko hitro uide izpod nadzora, tudi pri tistih, ki imajo svoje življenje bolj ali manj pod kontrolo, so urejeni, hodijo v službo, šolo ali opravljajo druge vsakdanje obveznosti. Veliko takšnih se zaradi strahu pred razkritjem svoje zasvojenosti ali težav ne želijo vključiti v programe, ki delujejo v okviru zdravstvenega in socialno varstvenega sistema. Program DrogArt centra za svetovanje in psihoterapijo je zato anonimen, poteka individualno, v zaupnem okolju.

Kako deluje?

Enkratno svetovanje/informiranje

Namenjeno je uporabnikom, ki potrebujejo informacije o drogah in njihovi uporabi. Tovrstno svetovanje je namenjeno tudi staršem mladostnikov, pedagoškim delavcem in drugim strokovnim delavcem, ki se ob svojem delu srečujejo z uporabniki drog in potrebujejo informacije ali napotke ob nadaljnjem ravnanju. Enkratno svetovanje lahko poteka osebno, preko e pošte ali telefona.

Svetovalno – terapevtski program

Namenjen uporabnikom s težavami zaradi uporabe drog. V program je uporabnik vključen enkrat tedensko po eno uro, osebno ali preko Skypa.

Svetovalno terapevtsko delo poteka po metodi motivacijskega svetovanja in tehnik vedenjsko kognitivne terapije. Uporabnika učimo hitre prepoznave sprožilcev za uporabo drog in tehnik, ki pripomorejo k zmanjšanju uporabe ali k abstinenci. Poleg tega z uporabo  terapevtskih metod in tehnik ozaveščamo ter odpravljamo vzroke, ki so privedli do škodljive uporabe drog.

Psihoterapijo izvajamo tudi za tiste, ki so z uporabo drog že prenehali ali še vedno občasno uporabljajo droge. Izvajamo tudi psihoterapijo za ljudi, ki so imeli težko psihedelično izkušnjo, in bi jo želeli tekom terapije predelati.

Če se želite vključiti v program svetovanja in terapije se za prvi pogovor lahko naročite prek spletne pošte  svetovanje@drogart.org.

ali prek telefona:
01/439 72 70
041 730 800

Skype svetovanje

Svetovanje prek Skypa omogoča vključitev v svetovalno terapevtski program tudi tistim, ki jim takšen način svetovanja bolj ustreza ali iz katerega koli razloga ne želijo ali ne morejo priti osebno na svetovalni pogovor. Svetovanje poteka po predhodnem dogovoru po telefonu ali elektronski pošti.

Telefonsko in internetno svetovanje

01/439 72 70
041 730 800
(vsak delovnik od 10h do 16h)