Vse pod kontrolo V zadnjem času se poznavanje o učinkih drog, tako želenih kot neželenih, povečuje.  K temu je veliko prispeval internet. Člankov na to temo, bi lahko rekli, je nešteto. Med mladino se širi uporaba natančenjšh dozatorjev (npr. tehtnic). Počasi se zav...
 
Piškotki Na spletni strani Kokain.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo tvojo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjaš z uporabo piškotkov. Če se z uporabo piškot...
 
Plesi z glavo!

Mix: seks in droge

Email natisni

Že od nekdaj se ljudje predajamo užitkom, predvsem tistim, ki so povezani s seksom. Vedno znova se sprašujemo, kako izboljšati oz. vsaj popestriti naše spolno življenje. Na tem mestu se pogosto pojavijo droge, katere smo začeli uporabljati predvsem iz želje po nečem boljšem, novem. Brez drog tudi seks nekaterim ne bi bil več tako zanimiv, kar pa je povsem logično, saj dajejo učinki določenih drog ravno to, kar posameznik pri seksu pogreša.

V osnovi droge delujejo na človekove možgane, natančneje na njegov nagrajevalni sistem. Nagrajevalni sistem je biološki mehanizem, ki nagrajuje vedenjske vzorce, ki zadovoljijo osnovne telesne potrebe (vzdrževanje telesne temperature, hranjenje) in vedenjske vzorce, ki ohranijo vrsto (spolno vedenje, materinsko vedenje) z vzbujanjem ugodja. To ugodje pa nas vse motivira k ponavljanju določenega vedenja. V našem primeru nas droge motivirajo k njenemu ponovnemu zaužitju. Užitek, ki se pri tem pojavi pa je neprecenljiv, še posebej pri seksu.

Kaj pa se res dogaja pri seksu pod vplivom drog? Kokain v majhnih dozah povzroči lažjo erekcijo ter lažje in intenzivnejše doživetje orgazma, kar je zelo dobrodošlo. Prav tako kot lahko tudi speed povzroči povečanje spolne sle. V večjih količinah pa obe drogi postaneta zelo frustrirajoči, saj kljub vzburjenosti posamezniki težje dosežejo orgazem, kar pa je za stimulantne droge precej značilno. Ekstazi v tem primeru poveča predvsem občutek dotika, spolno slo ter občutke intimnosti. Ti občutki večinoma sicer ne vodijo v spolni odnos, čeprav je bil ekstazi nekaj časa smatran za afrodizijak. Ima pa podobne negativne učinke kot ostali stimulansi: težave z erekcijo.

Kljub mnenju, da droge izboljšajo seks in so nekaj, zaradi česar »trezen« seks ni več to, kar bi moral biti, pa se po drugi strani veliko ljudi srečuje z že omenjenimi težavami. Vendar je to le dejstvo. Vsak posameznik doživlja seks pod vplivom drog po svoje in tako je tudi prav. Pomembno je, da stremimo k užitkom, saj je to edina stvar, ki nas še ohranja v naglici vsakdanjega življenja.

Lahko pa se zgodi, da se ob močni želji po seksu pozabi na zaščito (kondom), kar lahko v nadaljevanju povzroči nekatere nevšečnosti (neželena nosečnost, spolno prenosljive bolezni ipd.). Vendar ne gre le za to, da bi se na zaščito pozabilo, temveč tudi za to, da je samo dejanje natikanja kondoma lahko neprijetno in slabo vpliva na vzburjenost. Velikokrat prihaja tudi do analnih spolnih odnosov, kjer pa je poleg kondoma pomemben tudi lubrikant.

Naj namesto zaključka dodam, da se vsak posameznik sam odloča kako in na kakšen način bo seksal, pomembno je le, da se z drogo ne pretirava ter se poskrbi za zaščito (kondom). Slednja pa je lahko zelo moteča, zato je potrebno ugotoviti na kakšen način in kdaj bi bilo natikanje kondoma bolj prijetno.

Ker pa je bila zaščita že tolikokrat omenjena, naj še omenim, da smo na DrogArtu kondomu dodali še lubrikant, skupaj v škatlici, kot t.i. PARTIGUMA. Predstavlja vmesni člen k varnemu in noremu seksu. PartiGumo lahko tako dobite na DrogArtovi Infotočki ter na eventih elektronske glasbe, kjer je prisotna Drogartova terenska ekipa. Zato še enkrat: seksajte s PartiGumo! 

 

ANKETA

Koliko ste stari?
 

NOVICE

Novi zapleti pri uporabi kokaina - vedno več stranskih učinkov aktivne primesi levamisol.
Preberi več
Dodaj v: Facebook Dodaj v: Digg Dodaj v: Del.icoi.us Dodaj v: Ma.Gnolia Information