Vse pod kontrolo V zadnjem času se poznavanje o učinkih drog, tako želenih kot neželenih, povečuje.  K temu je veliko prispeval internet. Člankov na to temo, bi lahko rekli, je nešteto. Med mladino se širi uporaba natančenjšh dozatorjev (npr. tehtnic). Počasi se zav...
 
Piškotki Na spletni strani Kokain.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo tvojo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjaš z uporabo piškotkov. Če se z uporabo piškot...
 

Vse pod kontrolo

Email natisni

V zadnjem času se poznavanje o učinkih drog, tako želenih kot neželenih, povečuje.  K temu je veliko prispeval internet. Člankov na to temo, bi lahko rekli, je nešteto. Med mladino se širi uporaba natančenjšh dozatorjev (npr. tehtnic). Počasi se zavedamo, da so miligrami pomembni! Dobijo se pripomočki za zmanjšanje stranskih učinkov drog. Vsi imajo kakšne zaupanja vredne prijatelje, ki jim povejo trike, ki zmanjšujejo nevarnosti, kot na primer “Počakaj vsaj uro preden ponoviš vajo”.

Osveščenost rešuje, zato je dobro brati in se prej pozanimati. Ima pa lahko nevaren stranski učinek. Povečuje samozavest, da vemo kaj delamo in da imamo zadeve pod kontrolo. Tu so še prijatelji, ki poskrbijo zate, če je treba. In res je, prijatelji bodo pogosto poskrbeli, vidite da obvladajo. Takrat verjamete, da je vse pod kontrolo, da je varno in da ne počnete nič nevarnega. Stvar je super! Ni lepšega kot biti s prijatelji v dobrem vzdušju. Torej, zakaj ne malo več, zakaj ne večkrat, zakaj ne z novo družbo?

Eh, ravno takrat z lahkoto pozabimo: Govorimo o sestavinah z ne ravno organiziranim dolgoletnim testiranjem na človeku, zato vseh posledic mogoče še ne vemo, in predvsem da smo ljudje različni in zato lahko zadeve na vsakega drugače delujejo, vidno drugače. Ravno tu se lahko kaj hitro zalomi. Vi si želite le dobro, biti v fajn družbi s fajn vzdušjem. Vendar če en kolega nima problemov, še ne pomeni, da jih kdo drugi ne bo imel. To velja za ožje prijatelje, še bolj pa, če smo v družbi ljudi, ki jih prvič vidimo.

“Ah, saj to vem”, boste rekli. No, se hitro pozabi (večkrat videno). Poleg tega se od drog fizično lahko res hitro sčistimo, a na fizično delovanje imajo vpliv tudi čustva, in ta se počasneje čistijo in posledice lahko kasneje vidijo, zato je občutek, da je vse fino, hitro varljiv. In seveda, dovolj je samo 1x narediti napako. Niti ni nujno, da jo vi naredite, kaj če jo kolega. Vas je pa ravno takrat prosil za eno dozo, ker vam je on v zadnje dal, vi ste pa hoteli biti le fair do njega. Kaj pa če si je kolega shranil stvarco za kasneje, za okoliščine, ko je ne bi bilo dobro vzeti? In nazadnje še ključno, drugače razmišljamo, ko smo v taki družbi. Ne vidimo nevarnosti. Težko je dopovedati, da so tveganja, ko pa je tak super in ko se ni še nič hudega zgodilo zaradi vas.

Na zadeve se prične gledati drugače lahko šele po nekaj čistih tednih, lahko tudi mesecu. Kdaj tudi ni dovolj biti čist, dobro je tudi stopiti ven iz družbe in na zadeve pogledati z razdalje. To ne pomeni, da se s tem krivi družbo, a dobro se je spomniti, da ima na nas vpliv in da se je v takem občutku varnosti lahko hitro nespametni in neodgovorni.

Evo zaključek: Nikoli se braniti prijateljev, ki te tu pa tam stresejo, večkrat stresejo, zato da se spomnite, da če veste koliko miligramov na uro vzeti, še ne pomeni, da lahko brez skrbi jemljete, vzamete malo več, večkrat, kjerkoli in s komerkoli. Kot vedno, previdno, po pameti.

 

ANKETA

Koliko ste stari?
 

NOVICE

Levamisol je še vedno (ali vedno bolj pogosto) prisoten kot aktivna primes v kokainu. Tako pri nas kot drugod po svetu. Sodeč po policijskih zasegih kokaina, se levamisol dodaja že v krajih, iz koder kokain prihaja. Veliko znanstvenikov spekulira, zakaj je temu tako.
Preberi več
Dodaj v: Facebook Dodaj v: Digg Dodaj v: Del.icoi.us Dodaj v: Ma.Gnolia Information