Vse pod kontrolo V zadnjem času se poznavanje o učinkih drog, tako želenih kot neželenih, povečuje.  K temu je veliko prispeval internet. Člankov na to temo, bi lahko rekli, je nešteto. Med mladino se širi uporaba natančenjšh dozatorjev (npr. tehtnic). Počasi se zav...
 
Piškotki Na spletni strani Kokain.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo tvojo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjaš z uporabo piškotkov. Če se z uporabo piškot...
 
Plesi z glavo!

Iščemo testne uporabnike za spletno aplikacijo za (samo)pomoč Reduser

Email natisni
Združenje DrogArt v zadnjem letu pripravlja spletno aplikacijo, ki je namenjena uporabnikom, ki imajo težave z uporabo drog. Trenutno smo v testni fazi spletne aplikacije, kasneje pa bosta prišli ven še mobilni različici (za telefone z Androidom ali iOSom), in potrebujemo vašo pomoč - za testiranje aplikacije.

Aplikacija je torej namenjena vsem uporabnikom drog, ki bi radi zmanjšali svojo uporabo, z njo prenehali ali zmanjšali škodljive posledice uporabe. Vključuje različne module, od beleženja in spremljanja uporabe, beleženja epizod cravinga (hlepenja; močne želje po drogi), beleženja počutja, s časom pa se ti odprejo tudi drugi moduli: postavljanje ciljev, beleženje aktivnosti, beleženje plusov in minusov (ne)uporabe oz. zmanjšane uporabe. V modulu statistike pa lahko svoje vnose pregledaš tudi v grafični obliki.

Aplikacijo lahko uporabljaš popolnoma samostojno ali se s časom, po potrebi/žeji, vključiš še v svetovanje s svetovalcem, ki lahko poteka tudi preko interneta (Skype).

Iščemo torej ljudi, ki bi aplikacijo preizkusili in nam sporočili morebitne napake, težave in pripombe ter odgovorili na par vprašanj o aplikaciji (uporabnost, všečnost ipd.). Za preizkus pišite na mail ana[at]drogart.org. V odgovor vam bomo poslali še vse ostale informacije, torej kje se aplikacija nahaja in osnovne info o tem, kako se uporablja. Hvala.
 

ANKETA

Koliko ste stari?
 

NOVICE

Levamisol je še vedno (ali vedno bolj pogosto) prisoten kot aktivna primes v kokainu. Tako pri nas kot drugod po svetu. Sodeč po policijskih zasegih kokaina, se levamisol dodaja že v krajih, iz koder kokain prihaja. Veliko znanstvenikov spekulira, zakaj je temu tako.
Preberi več
Dodaj v: Facebook Dodaj v: Digg Dodaj v: Del.icoi.us Dodaj v: Ma.Gnolia Information